Okrem toho, že som najviac na svete zamilovaná do cestovín, som taktiež milovníčkou ryže, a tak si sem tam urobím aj nejaký pokrm obsahujúci túto zložku. Sama sebe sa smejem, aké slovné spojenia dokáže moja myseľ vyplodiť. Ale dobre, toto bokom.
Nie som veľký fanúšik mäsa a mäsitých pokrmov, a preto som si zvolila do tohto rizotka zdravšiu variantu, sóju. Teda, asi by sa dalo dosť polemizovať aj o tom, či je naozaj sója zdravá alebo zdravšia ako mäso. Ale od toho tu nie som, ja som jednoducho potrebovala rýchlo a chutne navariť, a tak vznikol ďalší experimentálny recept. Asi ako všetky ostatné :D
Ingrediencie pre 3 osoby:
balíček sójového mäsa
2 červené papriky
1/2 stredne veľkej šalátovej uhorky
300 ml pasírovaných paradajok
olivový olej
hrnček ryže
čili paprička (množstvo aké je vám "ľúbo")
1 PL kari korenia
čierne korenie soľ
nastrúhaný tvrdý syr na posypanie
Uvaríme si sójové mäso podľa návodu na sáčku. Väčšinou vložíme kúsky sójového mäsa do vriacej vody a varíme 20 minút. Potom precedíme a vytlačíme prebytočnú vodu.
Na panvici si na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú papriku a čili papričku, po 3-4 minútach pridáme nakrájanú uhorku, a po ďalších 2-3 minútach aj vody zbavené sójové mäso. Opekáme ďalších 7-8 minút potom pridáme koreniny, soľ a pasírované paradajky. Privedieme k varu, stíšime oheň a necháme jemne "bublať". Medzitým si uvaríme ryžu, predtým ako je takmer hotová ju pridáme k sójovej zmesi, riadne premiešame a necháme na slabom ohni asi 3 minúty, aby sa zmiešali chute. Posypeme syrom a mňam mňam.
BUON APPETITO!
Moja láska a vášeň k tejto horúcej slnkom zaliatej krajine rástla, až prerástla do tohto momentu, kedy som sa rozhodla o svoje pocity a zážitky podeliť s Vami, ktorí tiež zdielate taký alebo aspoň podobný pocit. Zbožňujem Taliansko, jeho teplo, ktorým Vás obíjme hneď, keď doň vstúpite; vône a chute jedla, a hlavne najchutnejšieho na svete; a tiež milujem ľudí, otvorených, prietelských a hlavne bláznivých, takých stretnete len málokde..teraz by som to zhrnula len, že VIVA ITALIA a viac potom ;)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára