štvrtok 21. augusta 2014

Orecchiette alla puttanesca

       Tak, a konečne som tu s mojím prvým cestovinovým receptom "orecchiette alla puttanesca" alebo anglicky orecchiete a la whore", kto nevie ani taliansky, ani anglicky, radšej mu to prekladať nebudem, poviem len, že sú kure*sky dobré! Orecchiete je typ cestovín obľúbený najme v Puglii, a zdrobnenina od slova orecchio, čo je ucho, čiže si dnes pripravíme malé ušká. Názov je celkom komický, no cestoviny o to lepšie!
       V prvom rade potrebujeme tento zaujímavý druh cestovín, ktorý máme šancu nájsť, ak poblúdime po všetkých obchodoch a supermarketoch, alebo jednoducho vychytáme "taliansky týždeň v lídli" ako ja. Na osobu väčšinou pripadá 100 gramov cestovín v surovom stave, záleží podľa omáčky "suga", s ktorou ich servírujeme.
       
       
        Ingrediencie a množstvá pre dve osoby:

200 g cestovín orecchiette
4 veľké zrelé paradajky
3 lyžice olivového oleja
100 g balenie ančovičiek v oleji
50 g čiernych odkôstkovaných olív
2-3 lyžičky kapary v slanom náleve
1-2 strúčiky cesnaku
2 lyžičky sušeného oregana
listy bazalky
soľ

     

           Dáme si variť vodu na cestoviny, ktorú predom osolíme, a medzitým sparíme horúcou vodou paradajky aby sa nám lepšie lúpali a následne ich nakrájame na kocky. Súčasne dáme do panvice olej, nakrájaný cesnak, ančovičky; a necháme pár minút pražiť. Potom pridáme kapary, na polovicu pokrájané olivy,oregano a paradajky a necháme 5-7 minút povariť. Keď sa uvaria cestoviny, scedíme ich a pridáme spolu s nakrájanými listami bazalky k omáčke. Ešte minútu necháme prejsť varom a servírujeme postrúhané syrom a ozdobené listami bazalky.

                                                                 BUON APPETITO!



       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára