Alebo aj ZUCCHINE RIPIENE DI TONNO AL FORNO
Plnené cukety sú veľmi chutným a najmä ľahkým pokrmom, väčšinou podávaným ako druhý chod "secondo". Je to recept typický pre oblasť Ligúria, čo je oblasť kde sa nachádza mesto Janov, po taliansky Genova. Ja naň nedám dopustiť, pretože cukety a tuniak je super skvelá kombinácia, podľa mňa by sa jedného dňa mohli aj zosobášiť.
Ingrediencie a množstvá pre dve osoby:
3 cukety
1 cibuľa
1 vajíčko
3 krajce toast-ového chleba
20 gramov strúhaného parmezánu
150 gramov tuniaka v konzerve
2-4 ančovičky (záleží na veľkosti)
hrsť zelených olív
majorán
čierne korenie
olivový olej
soľ
1 dcl vody
Tak a poďme nato:
Umyjeme cukety a dáme ich celé variť na 10 minút do osolenej vody. Potom opláchneme v studenej vode, odrežeme koncové časti a rozrežeme pozdĺžne na polovicu. S lyžičkou vyškrabeme vnútornú "dreň" cukety, čím si urobíme miesto pre plnku.
Súčasne si na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, neskôr pridáme ančovičky, vyškrabanú dreň cukety; a spolu povaríme 5 minút pridaním 1 dcl teplej vody.
V ďalšej nádobe spolu vymiešame "odšťavený" tuniak, nakrájané olivy, malé kúsky chleba a uvarenú zmes z cukety a cibuľky. Nakoniec pridáme vajíčko, syr, čierne korenie, majorán a soľ a všetko spolu poriadne premiešame.
Cukety pokvapkané olivovým olejom uložíme na plech a plníme zmesou. No a potom šup šup do rúry predhriatej na 180°C, na približne 30 minút. Sú super ako teplé tak aj studené.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára