streda 22. októbra 2014

Conchiglioni ripieni di carne

      Skvelé jedlo, ktorým si získate každého, či už rodinných príslušníkov, priateľov alebo samú seba, keď si ho navaríte. Skvelo vyzerá, vďaka tomuto obrovskému cestovinovému druhu, no ešte "skvelejšie" chutí. No, a poďme nato, až sa môžte čím skôr zblázniť.

     Ingrediencie a množstvá pre 2 osoby:

200 g cestovín conchiglioni (=veľké mušle)
300 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na varenie
Philadelphia alebo syr v črievku
čierne korenie
soľ
čili
syr na posypanie

Červená omáčka:
200 ml konzerva pasírovaných paradajok
bazalka
oregano
2 strúčiky cesnaku
soľ

Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, mäso a cesnak. Pečieme, dusíme, varíme kým nie je mäso hotové, osolíme, okoreníme čiernym korením a čili podľa vlastnej chuti.Potom pridáme smotanu, syr a necháme povariť na 7-10 minút. Zatiaľ si urobíme červenú omáčku, a to tak, že si na panvici opražíme cesnak, oregano, skôr než cesnak zhnedne zalejeme paradajkami. Dochutíme bazalkou, soľou a necháme na 10 minút dusiť. Kým sa dokončujú omáčky, dáme variť cestoviny do osolenej vriacej vody, a precedíme v požadovanom stave "al dente", čiže neprevarené! No a môžme servírovať podľa fantázie a chuti. Ak vám ide len o skvelú chuť, môžte si to jednoducho len všetko "nacapať" na tanier, ak jete aj okom, môžte to urobiť napríklad ako ja: červená omáčka na spodok, a na ňu naplnené cestoviny mäsovou omáčkou. Ešte postrúhať parmezán alebo iný tvrdý syr, prípadne ozdobiť lístkom bazalky a šup šup do bruška.

BUON APPETITO!

                                                     




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára