Ingrediencie a množstvá pre 2 osoby:
200 g cestovín conchiglioni (=veľké mušle)
300 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na varenie
Philadelphia alebo syr v črievku
čierne korenie
soľ
čili
syr na posypanie
Červená omáčka:
200 ml konzerva pasírovaných paradajok
bazalka
oregano
2 strúčiky cesnaku
soľ
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, mäso a cesnak. Pečieme, dusíme, varíme kým nie je mäso hotové, osolíme, okoreníme čiernym korením a čili podľa vlastnej chuti.Potom pridáme smotanu, syr a necháme povariť na 7-10 minút. Zatiaľ si urobíme červenú omáčku, a to tak, že si na panvici opražíme cesnak, oregano, skôr než cesnak zhnedne zalejeme paradajkami. Dochutíme bazalkou, soľou a necháme na 10 minút dusiť. Kým sa dokončujú omáčky, dáme variť cestoviny do osolenej vriacej vody, a precedíme v požadovanom stave "al dente", čiže neprevarené! No a môžme servírovať podľa fantázie a chuti. Ak vám ide len o skvelú chuť, môžte si to jednoducho len všetko "nacapať" na tanier, ak jete aj okom, môžte to urobiť napríklad ako ja: červená omáčka na spodok, a na ňu naplnené cestoviny mäsovou omáčkou. Ešte postrúhať parmezán alebo iný tvrdý syr, prípadne ozdobiť lístkom bazalky a šup šup do bruška.
BUON APPETITO!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára