piatok 24. októbra 2014

Farfalle ai funghi secchi con panna acida

                Cestovinôčky so súšenými hríbmi a kyslou smotanou

      Tak trochu recept slovensky okorenený, kedže som sem "vtisla" kyslú smotanu, a to len preto lebo som momentálne nemala po ruke normálnu, no výsledok stál rozhodne za tento experiment. 

Ingrediencie a množstvá pre 2 osoby:

200 g cestovín
2 plné hrste sušených hríbov  
zväzok mladej cibuľky
200 ml kyslej smotany 
olivový olej 
1,5-2 dcl mlieka
oregano
2-3 strúčiky cesnaku 
čierne korenie
soľ
parmezán na posypanie

Na začiatok zalejeme hríby mliekom na cca pol hodiny aby zmäkli. Po uplynutí doby hríby precedíme a mlieko odložíme. Potom na oleji pražíme nadrobno nakrájanú mladú cibuľku, cesnak a hríby cca 3-4 minúty. Zalejeme mliekom a varíme kým sa približne polovica mlieka odparí, potom pridáme soľ, oregano a čierne korenie. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a privedieme k varu na ďalšie 3-4 minúty. Medzitým si uvaríme cestoviny, ktoré zmiešame s omáčkou na panvici a ešte minútku dve spolu necháme prejsť varom aby sa chute zmiešali. Cestoviny nikdy nečakajú na omáčku, ale omáčka na ne! Podávame postrúhané syrom.
 
                                                                      Buon appetito!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára