štvrtok 11. septembra 2014

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

       Špagety s cesnakom, olejom a čili sú asi najjednoduchším a najrýchlejším receptom. Zaručene uspokoja chuťové poháriky všetkých, ktorí majú radi jednoduchosť a zároveň si nevedia predstaviť svoj život bez pikantnosti, tak ako ja, kedže čili "pchám" doslova všade. Samotný recept vraj pochádza ešte z pradávnych dôb antického Ríma. Už vtedy ľudia vedeli čo je naozaj dobré a chutné, tak ako to  viem aj ja, kedže si tento cestovinový pokrm pripravujem aspoň raz do týždňa. Veľmi sa mi nečudujte, lebo isto mi dáte za pravdu aj vy, keď ho vyskúšate. Pretože mať pripravené chutné jedlo za 10 minút je snom minimálne každej vyťaženej matky. To už asi moc "trepem", poďme sa teda presvedčiť, lebo sa mi už zbiehajú slinky.

  Ingrediencie a množstvá pre 2 osoby:

250 g špagiet
2 čili papričky (množstvo čili je individuálne podľa lásky k pikantným pokrmom)
2 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlen
soľ
parmezán

     Do  vriacej osolenej vody si dáme variť cestoviny. Počas varu dávame pozor, aby sme ich precedili keď sú "al dente" čiže "na zub", čo sa dá jednoducho vysvetliť ako -nerozvarené-! Medzitým na olivovom oleji popražíme nakrájané čili a prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak. Skôr ako cesnak začne hnednúť pridáme žufanku vyvarenej vody z cestovín, necháme minútku vrieť a pridáme precedené špagety, petržlen a soľ. Riadne to všetko spolu premiešame a ešte dve minúty necháme prejsť varom, aby sa zjednotili chute. Môžme podávať posypané parmezánom, čo ešte zvýrazní chuť tohto úžasného jedla.

                                                   
                                                      BUON APPETITO!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára