utorok 4. novembra 2014

Un dolce davvero favoloso

                                 Strúhaný tvarohovo-smotanovo-pudingovo-citrónový koláč


      Podľa mňa neexistuje nik, komu by nechutil tento úžasný, celkom známy koláč. No v tomto prevedení je trocha iný, lepší :D, keďže je to ďalší koláč, ktorý som si trocha upravila pridaním šľahačkovej smotany a smotanového pudingu. Výsledkom je neuveriteľne jemný, na jazyku sa rozplývajúci zázrak. Poďme teda nato.

Ingrediencie a množstvá:
cesto
400 g hladkej múky
180 g práškového cukru
250 g masla
5 žĺtkov
6 PL kakaa
jedno 13 gramové balenie prášku do pečiva

plnka
500 g tvarohu
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
5 bielkov
citrónová kôra z jedného väčšieho citróna
200 ml sladkej šľahačkovej smotany alebo sladkej smotany na šľahanie :D
1 smotanový puding

Cesto:
Zo všetkých ingrediencií si dôkladne vymiešame tuhé cesto, ktoré rozdelíme na dve časti ( cca 60% a 40%) a dáme stuhnúť na cca 1 hodinu do chladničky.
Plnka:
Tvaroh, citrónovú kôru, práškový cukor a vanilkový cukor spolu riadne rozmiešame, postupne opatrne pridávame vyšľahaný sneh z bielkov a nakoniec  vyšlahanú smotanu s pudingom. ( Sneh aj smotana musia byť pred pridaním k tvarohu vymiešané tak, že keď si misu so zmesou obrátime nad hlavou ostaneme bez ujmy :D).

Po hodinke väčšiu časť stuhnutého cesta rovnomerne nastrúhame väčším strúhadlom (na syr) na vymastený  a múkou vysypaný plech. Potom nanesieme tvarohovú zmes a navrch postrúhame zvyšné cesto. Dáme piecť na cca 30 minút do vyhriatej rúry na 180°C. Po vychladnutí môžme posypať práškovým cukrom.

     Týmto úplne jednoduchým koláčom sa zavďačíte isto aj náročným mlsným jazýčkom, ba dokonca chutil aj "tvarohonemilníkom."

                                                              BUON APPETITO!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára