streda 18. marca 2015

Paradajková polievka s čerstvou bazalkou a parmezánom

              Túto paradajkovú polievku som "obkukala" z jedného talianskeho programu o varení. Nie je to žiadna veda, zapamätala som si ju hneď aj bez poznámok. Preto sa vždy oplatí nosiť ju v hlave, keď neviete čo by ste rýchlo uvarili.

Ingrediencie a množstvá:
800 g pasírovaných paradajok, čo sú dve konzervy
olivový olej
hladká múka
250 g cherry paradajok
10 lístkov čerstvej bazalky
bobkový list
5 klinčekov
čierne korenie
soľ
oregano
parmezán
1 liter vody

                Do hrnca dáme zohriať olivový olej, na ktorom za stáleho miešania opražíme múku. Potom vlejeme liter vody a čakáme kým začne vrieť, stíšime oheň a pridáme koreniny (množstvá podľa chuti) okrem bazalky. Necháme variť 10-15 minút na miernom ohni a potom pridáme pasírované paradajky, čerstvé cherry paradajky, postrúhaný parmezán a listy bazalky. Varíme ďalších 10 minút. Podávame posypané parmezánom.



BUON APPETITO!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára