sobota 21. marca 2015

Pohánkové kari rizoto so zeleninou

                   Keďže sa pomaly ale isto blíži leto, a pomaly začíname chudnúť do plavok, alebo to aspoň niekoľkokrát denne opakujeme, tak som si vymyslela tento super "štíhly" pokrm. Výsledkom bola chutná diétna večera z ktorej zaručene nepriberiete ani gram, naopak pohánka je bomba plná zdravia. Je bohatá na antioxidanty a posilňuje žily a cievy. No tak prečo neurobiť niečo pre svoje zdravie? :)
Ja som si naozaj pochutnala, veď uvidíte...

Ingrediencie a množstvá:
170 g pohánky
1 hrnček ryže
1 cibuľa
olivový olej
čili
1 pohár mrazenej zeleniny
polievková lyžica kari korenia
soľ
1,5 dcl vody
čierne korenie
oregano
strúhaný syr na posypanie

                 




                  Pohánku si pripravíme podľa návodu z krabičky. Väčšinou sa varí v osolenej vode jednu minútu a nasledovne sa nechá 20 minút odstáť a precedí sa. Potom si dáme variť ryžu, ja ju vždy najskôr troška popražím na olivovom oleji a nasledovne zalejem vodou 2:1, čiže na hrnček ryže dva hrnčeky vody, a posolím. Keď sa privedie k varu, stíšime oheň a necháme dovariť. Zatiaľ si na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku s čili. Potom pridáme mrazenú zeleninu, čierne korenie, soľ, oregano a dusíme na stíšenom ohni. Keď sa vyparí všetka voda, opäť podlejeme 1,5 dcl vody a pridáme aj kari korenie. Privedieme k varu a pridáme precedenú pohánku a uvarenú ryžu. Všetko spolu riadne premiešame a necháme ešte prejsť 2 minútky varom. Podávame postrúhané syrom.


                                                                  BUON APPETITO!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára