Penne s cuketou a smotanou
Troška som to tu v poslednom čase zanedbala, tak prichádzam na začiatok s týmto ľahkým jedlom, ktoré zvládne v pohode aj najväčšie drevo v kuchyni. Chutné, rýchle a hlavne ľahké jedlo, teda ľahké ani nie, keďže tu je tá smotana. Ale tak musíme sa aspoň presviedčať, že jeme zdravo, veď je tu aj tá cuketa. Ale tu by som tiež chcela povedať, že nie je cuketa ako cuketa. Čím menšia tým lepšia. Veď isto ste už niekedy neúspešne prežúvali babkinu vypestovanú MEGA veľkú cuketu, ktorá chutila skôr ako drevo, než ako mladá zdravá cuketa. Ale dobre dosť bolo omáčok, cuketa sem, cuketa tam, ideme nato.
Ingrediencie a množstvá pre dve osoby:
2 menšie cuketky
200 ml smotana na varenie
2 strúčiky cesnaku
200 g cestovín
olivový olej
čierne korenie
oregano
soľ
syr na posypanie najlepšie parmezán alebo grana padano
Na kocky nakrájanú cuketku si opražíme na olivovom oleji spolu s cesnakom do polomäkka, čo je asi 10 minút na miernom ohni. Potom pridáme soľ, oregano, čierne korenie a ešte 2 minútky pražíme. Zalejeme smotanou a necháme prevariť opäť na miernom ohni, kým sa nám uvaria cestoviny. Opäť dávame pozor aby sme ich vytiahli "al dente" ! Uvarené a precedené cestoviny zmiešame so zmesou a minútku necháme prejsť varom aby sa zmiešali chute. Podávame postrúhané syrom.
BUON APPETITO!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára