štvrtok 4. septembra 2014

Plnené šampiňóny

    Tak, a opäť jedno z vegetariánskych, ale veľmi chutných jedál. Šampiňóny sa dajú pripraviť na milión rôznych spôsobov a plniť čím len chcete, a vždy budú zaručene skvelé. Plnené sa v Taliansku väčšinou podávajú ako "antipasto", čiže predjedlo. A tu je taká malá ukážka, čo sa s nimi napríklad dá vykúzliť.
 
Ingrediencie a množstvá pre 3 až 8 osôb (8 v prípade, že ich podávate ako predjedlo):

8 väčších šampiňónov
2 papriky
1 čili paprička
4 strúčiky cesnaku
hrsť čiernych a hrsť zelených olív
2 krajce toast-ového chleba
2 vajíčka
mäkký syr ( napríklad v črievku)
parmezán
oregano
olivový olej
soľ

    Zo šampiňónov vyrežeme "nožky", ktoré nakrájané na malé kúsky spolu s prelisovaným cesnakom, pokrájanou paprikou a čili papričkou opražíme na olivovom oleji, neskôr pridáme aj pokrájané olivy a ešte pár minút popražíme. Odstavíme, necháme trocha prechladnúť, a potom pridáme nalámaný chlieb, vajíčko, mäkký syr, nastrúhaný parmezán, oregano, soľ a všetko spolu riadne premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme šampiňóny a poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, môžme ešte postrúhať syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C približne na 20-30 minút. Podávame s pečivom.

                                              BUON APPETITO!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára