Stredomorský pokrm z "kalamárov"
Calamarata je typickým stredomorským pokrmom, podávaným ako prvý chod. Názov je vytvorený od slova kalamár, čo je druh morského plodu. Milovníci stredomorskej kuchyne, čiže rýb a morských plodov isto vedia o čo ide. Calamarata je aj druh cestovín, ktoré sa vyrábajú exkluzívne pre tento typ pokrmu, keďže obrúčkovitým tvarom pripomínajú nakrájané kalamáre. Je to obľúbené jedlo najmä v častiach južného Talianska, kde existujú aj iné odrody tohto receptu ako napríklad calamarata napoletana, kde okrem kalamárov nájdeme aj vongole či gamberi.
Typ cestovín "calamarata" |
300 g kalamárov malej alebo strednej veľkosti
150 g cherry paradajok
2 zväzky petržlenu
2 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
štipka čili
50 ml bieleho vína
soľ
čierne korenie
cestoviny typu calamarata
Kalamáre si nakrájeme na kolieska |
Odparujúce sa víno, stav pred pridaním paradajok |
BUON APPETITO!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára