nedeľa 9. novembra 2014

Mrkvičková "pomáda"

              Každý z nás pozná momenty, kedy náš mlsný jazyk spolu s mozgom tvoria rôzne plány, kde by a hlavne čoby posunuli do už takmer plného tráviaceho traktu. Teda ide o chuť, kedy by sme "zmlsli" len niečo malé, "nehriešne". Ja som si presne v takomto momente vymyslela túto super "mňam mňam" mrkvovú nátierku. Určite je vhodná aj ako talianské predjedlo, alebo pomazánka na slovenské očká alebo chlebíčky.

Ingrediencie:
3 stredne veľké mrkvičky
2 lyžičky chrenu
250 g neochuteného nátierkového masla
štipka chili
petržlen
soľ
čierne korenie

V mojom prevedení aj:
chlieb dlháň opečený z oboch strán v rúre
šalát rukola dochutený syrom, olivovým olejom, "balzamikom" a soľou


     Mrkvičky nastrúhame na najmenšom strúhadle a zmiešame so všetkými ostatnými surovinami. Čiže s maslom, chrenom, nadrobno nasekaným petržlenom, čiernym korením, štipkou čili a podľa chuti aj dosolíme. Natrieme na opečený ešte teplý chlebík, ozdobíme a podávame.

                                                  BUON APPETITO!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára