nedeľa 9. novembra 2014

Pasta ai peperoni

                               Cestoviny s červenou paprikou


     Keď mi prvýkrát jedna z mojich talianských kamarátok hovorila o tomto jedle, vôbec ma nezaujalo. Veď čo by bolo dobré na cestovinách s paprikou. No po malom uvážení a následnom experimente som zistila, že opak je pravdou a tvrdenie kamošky "Frančesky", že ide o jedno z najrýchlejších a najjednoduchších cestovinových pokrmov na prípravu, vôbec nebolo prehnané. Odvtedy je toto jedlo jednou z možností vždy, keď mám "ťažký" deň a v kuchyni sa mi nechce tráviť veľa času. 

Ingrediencie a množstvá pre 2 osoby:
2 veľké červené papriky
200 g cestovín 
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 zväzok jarnej cibuľky
čierne korenie
oregano
soľ
čili podľa vlastnej chuti a uváženia
parmezán
listy bazalky na ozdobenie

  Na olivovom oleji pražíme čili, jarnú cibuľku oregáno, potom pridáme papriku, čierne korenie a pretlačený cesnak. Osolíme a pražíme do mäkka cca 15 minút za občasného miešania, aby nám paprika neprihorela. Medzitým si dáme variť cestoviny do osolenej vody, dávama pozor aby sme ich neprevarili. Tesne pred ocedením pridáme žufanku varenej vody z cestovín k paprike a minútku povaríme, potom pridáme precedené cestoviny a opäť necháme prejsť varom na 2 minúty aby sa premiešali chute. Hotové jedlo posypeme strúhaným parmezánom, ozdobíme bazalkou a podávame.

                                                       
   

                                                               Buon appetito! 
        

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára