Toto je jeden úžasný a hlavne rýchly recept na skvelé cestoviny. Možno aj preto, že si ich pripravíme už z pripravenej pesto omáčky, presne pesto alla genovese. Ide o omáčku zelenej farby, v ktorej sú rozdrvené bazalkové listy, píniové oriešky, parmezán, olivový olej, a môže byť aj cesnak. Pichádza zo severnej časti talianska, a názov dostala podľa mesta Janov, v taliančine Genova. Pôvod slova pesto je z taliančiny tzv. pestare, čo znamená rozdrviť, rozmlátiť, roztĺcť. V niektorých častiach počas prípravy pokrmu pridávajú k pestu rozvarený zemiak, ktorý doň zamiešajú. No podľa mňa jeho výrazná a super chuť si zaslúži byť dominantnou bez pridania čohokoľvek. Časom určite pridám aj recept, ako si toto skvelé bazalkové potešenie urobiť doma ;)
Ingrediencie pre 2 osoby:
240 g špagiet
200 g balenie pesta alla genovese
olivový olej
2 strúčiky cesnaku
parmezán
V tomto prípade si dáme ako prvú variť pastu, čo je v talianskej kuchyni raritou, pretože by mala vždy omáčka "čakať" na cestoviny. No kedže v tomto prípade máme pesto takmer hotové, urobíme opak. Tesne predtým ako je pasta už takmer "al dente", si na panvici ohrejeme a jemne opražíme prelisovaný cesnak. Dávame pozor aby nezhorel. Vypneme oheň a do odstavenej panvice dáme zľahka len prehriať zmes pesta. To z toho dôvodu, že bazalka v teple horkne. Do zmesi pridáme precedenú pastu a podávame postrúhané parmezánom.
BUON APPETITO!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára