Cestoviny s lahôdkovou fazuľkou a údeným mäsom
Niektorí Taliani skutočne rozlišujú zimné a letné cestoviny, a to podľa ingrediencií, z ktorých pripravujeme "sugo" čiže omáčku. A veď aj niet divu, kedže v zime prijímame oveľa viac potravy ako v lete. A hlavne potravy iného "gusta", než tie v lete, kedy nám k šťastiu stačí len nejaká zelenina alebo ovocie. Isto sa nájdu aj takí, ktorí si ani v štyridsiatkach neodoprú slaninku alebo niečo iné, mastné. No ja mám niekde vnútri zakódované, že v teple mi akosi "nechutí". No a poďme k jednému z tých "zimných" receptíkov.
Ingrediencie a množstvá pre 2 osoby:
200 g cestovín
150 g čerstvých strukov lahôdkovej fazuľky
150 g čerstvých strukov lahôdkovej fazuľky
100 g údeného mäsa
1 cibuľa
olivový olej
čierne korenie
oregano
čili
soľ
syr
Na oleji si orestujeme nakrájané kúsky mäska s cibuľkou, pridáme na prúžky nakrájané struky fazuľky a čili, stíšime oheň a restujeme približne 15 minút kým struky nezmäknú. Okoreníme, osolíme podľa chuti a pridáme uvarenú "al dente" pastu. Necháme ešte 2 minúty prejsť varom aby sa zjednotili chute a podávame postrúhané syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára