štvrtok 22. januára 2015

Pappardelle s hlivou ustricovou

      Tentokrát si urobíme veľmi rýchle jedlo a potešíme hlavne milovníkov hríbov, špeciálne hlivy ustricovej, taliansky fungo ostrica. Pre dve osoby potrebujeme:

200 g cestovín pappardelle
150-200 g hlivy ustricovej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
čerstvý zväzok petržlenovej vňate
čierne korenie
soľ
syr










Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, po minúte pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú hlivu. Pridáme korenie, soľ a pražíme cca 8 minút. Potom pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný syr, riadne premiešame. Medzitým si uvaríme cestoviny, precedíme "al dente" a pridáme do zmesi. Necháme ešte minútku všetko spolu prejsť varom a podávame postrúhané syrom.

                                                          BUON APPETITO!!!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára