Tentokrát si urobíme veľmi rýchle jedlo a potešíme hlavne milovníkov hríbov, špeciálne hlivy ustricovej, taliansky fungo ostrica. Pre dve osoby potrebujeme:
200 g cestovín pappardelle
150-200 g hlivy ustricovej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
čerstvý zväzok petržlenovej vňate
čierne korenie
soľ
syr
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, po minúte pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú hlivu. Pridáme korenie, soľ a pražíme cca 8 minút. Potom pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný syr, riadne premiešame. Medzitým si uvaríme cestoviny, precedíme "al dente" a pridáme do zmesi. Necháme ešte minútku všetko spolu prejsť varom a podávame postrúhané syrom.
BUON APPETITO!!!
Moja láska a vášeň k tejto horúcej slnkom zaliatej krajine rástla, až prerástla do tohto momentu, kedy som sa rozhodla o svoje pocity a zážitky podeliť s Vami, ktorí tiež zdielate taký alebo aspoň podobný pocit. Zbožňujem Taliansko, jeho teplo, ktorým Vás obíjme hneď, keď doň vstúpite; vône a chute jedla, a hlavne najchutnejšieho na svete; a tiež milujem ľudí, otvorených, prietelských a hlavne bláznivých, takých stretnete len málokde..teraz by som to zhrnula len, že VIVA ITALIA a viac potom ;)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára