sobota 10. januára 2015

Plum cake pre milovníkov kandizovaného ovocia

     Výborný jednoduchý, rýchly plum cake, podľa mňa výborný do tohto upršano-zasneženého počasia. Za pol hodiny tak máte postarané o chutnú dobrotku ku káve alebo čaju.

Ingrediencie:
280 g hladkej múky
3 vajíčka



250 g ricotty
200 g cukru
štipka soli
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
šťava z vyšťaveného pomaranča
kandizované ovocie podľa výberu a chuti
nastrúhaná kôra z polovice citróna

V miske vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme ricottu, šťavu s pomaranča, vanilkový cukor; premiešame a pridáme aj múku spolu s práškom do pečiva a štipkou soli. Nakoniec do zmesi pridáme kandizované ovocie a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre premiešané cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.



                                                                  Buon appetito!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára